Библиотека

"Най-голямото съкровище е хубавата библиотека" –
В. Гр. Белински

Читалище Димитър Динев - БиблиотекаА библиотеката на читалище "Димитър Динев 1937" е хубава като избродирана с многообразен ширит от съкровищни ценности, в чудесен квартал на минути от Южния парк. А там, колкото да е многолюдно, за всеки има и алеи и кътове с пейки за собствени мисли и мисли от прочетени страници на книга...

Защото - "Книгите са най-добрите приятели. Към тях можем да се обръщаме във всички трудни моменти на живота. Те никога не изменят." (Алфонс Доде)

В парка опира "рамене" булевард "Гоце Делчев", а в негов жилищен блок с номер 1 е библиотеката (на партерен апартамент, с отделен вход).

Още от стълбището-коридор, за да е приятно влизането на читателите като своеобразен шпалир са наредени седем цветни табла: за книгите и празниците, за квартала и личности - творци... Но и въжена стълбичка, на всяко нейно стъбълце – буква нагоре, към бъдещето на нашата образованост.
А вътре, дори от входното антре всичко е направено с желание да е приятно, уютно и одухотворено за хората, събрали минути от деня си, за да почустват удоволствието от идването си тук, удоволствие от взетите книги.

Това достигнато от библиотекарката Галина Божилова в съвършено нов облик и стил на библиотеката, след многостранни ремонтни подобрения, пребоядисване и подреждане.

Приветлива е първовлизащата стая, защото там е детско-юношеската литература – художествена и отраслова. Там е и литературата за най- мъничките – приказки и тематично подредени книжчици. Там е детския кът с битова масичка и столчета напомнящи герои от приказки, а приказките ни разкриват вълшебства, мечти и фантазии.

В съседство – реалността: стаята с научна литература, "университетът на образованието".
В основната стая на библиотеката са на разположение на читателите справочният фонд и художествената литература.
В уютните стаи намират своето място тихите свидетели на "тайнствата" на книгите – цветята и часовникът – забравящ собственото си време, защото между книгите то няма власт.
Читатели, библиотеката е така хубава и привлекателна!
Книгите са "кораби на мисълта", неуморяващи се пътешественици към читателските домове!

Към тази подредена хубост поколения читатели ще имат и свой малък музей: за София и квартала, за българските традиции и читалището, за българската книга и нейните творци.

Работата на библиотеката е щедро улеснена от творческото и добронамерено присъствие на ръководството на читалището, на методичния отдел и на колегите.
Библиотекар е Галина Божилова, посветила делници и празници на читалищната библиотека.
Тя е член на съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти, с пет издадени книги и над сто публикации през последните години.
В нейно лице читателите ще срещат компетентно мнение, сърдечност, учтивост, ведрина и усмивка, професионализъм и приятелство.

Работното време на библиотеката:
от 10 - 12.30ч. и от 13.30 - 18ч.

Всяка последна сряда на месеца е методичен ден и не се работи с читатели.


 

You are here Библиотека