Представяне на книгата „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“

На 23 май в музея "Земята и хората" се състоя организираното от НЧ „Димитър Динев 1937“ представяне на новата книга на доц. Красимир Петров „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“ (1951-2001). Гости на събитието бяха известни български хореографи и личности, преподаватели в НУТИ, колеги и приятели.

Книгата представи Иван Тодоров. Споделяйки виждания и преживявания той пренесе публиката в годините, когато са създавани танцови колективи и незабравими постановки. Книгата е насочена към широка аудитория читатели от различни поколения, към професионалисти и любители на танцовото изкуство, към хореографи, студенти и самодейци. Чрез книгата автора дава възможност на всички, които се интересуват от българския народен танц да научат повече и опознаят творчеството на най-изтъкнатите български творци, които имат заслуга към културното ни наследство.

Добави коментар


Защитен код
Обнови

You are here Общи новини Представяне на книгата „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“