Народно читалище

Група за любители на народни хора

Фолк Палитра

Към читалището са сформирани любителски групи за народни хора ”ФОЛКПАЛИТРА” и “ОГНЕНИ РИТМИ”
Има часове за начинаещи и напреднали. Няма възрастово ограничение за посетителите.

Репетиции:
Неделя от 17 ч. – салона на читалището,
Вторник от 20 ч. – репетиционна зала на ул.Хайдушка гора", бл.113, партер, между вход Г и Д
Телефон за повече информация – 0895417331

Фолк ПалитраТанцова група „ФОЛК ПАЛИТРА” при читалище „Димитър Динев” гр.София е създадена на 12.06.2005г. Членовете в нея са любители на народните хора и ги изпълняват за удоволствие и релаксация. Те са различни по възраст, професии и социален статус. Обединява ги любовта към българския фолклор.
Ръководител Зоя Григорова.

Всяка танцова стъпка ни приближава до магията да се чувстваш свързан със своите корени чрез най-българското изкуство – народния танц.

"ФОЛК ПАЛИТРА" е участвала на трите издания на Национален конкурс за народни хора „Хоро се вие, извива” гр.София и е отличавана с III място, наградата на Председателя на читалище „Димитър Динев” и при надиграване на ръченица.

Групата взе участие и в "Седмицата на хорото" проведена в град Приморско от 06.08 до 13.08 2009г.На Националния Конкурс „Хоро се вие, извива” в град Приморско тя спечели наградата за "НАЙ- АВТЕНТИЧНА ГРУПА"

През 2008г. Групата взе участие в Международен Фолклорен Фестивал в гр. Никозия – Кипър.

През септември 2009г. и двете любителски групи на читалището "Огнени ритми и "ФОЛК ПАЛИТРА" се представиха на Международен Фестивал на Изкуствата в гр. Бодрум – Турция.

Предстоят участия в други конкурси и фестивали.