21 Детски Международен Фестивал - Измир

Превъзбудени и горди от златното отличие спечелено в България, „Мини Усмивките“ подготвяха репертоар за международни сцени. Поканени са да участват в 21 Детски Международен Фестивал в третия по големина град в Република Турция - Измир. Фестивалът е под егидата на CIOF.

Рано сутринта на 17 април потеглихме за Измир. Пътувахме безпроблемно. Състава представи достойно читалището и България.
Във фестивала участваха състави от 18 държави: Азърбейджан, Индонезия, Казахстан, Германия, Беларус, Грузия, Унгария, Турция, Иран, Русия, Македония, България, Украйна, Малайзия, Косово, Албания, Кипър.

Споделено за фестивала от „ Мини Усмивки“:
Турнето в Измир беше едно от най-хубавите на които сме били. Харесаха ни сцените на които танцувахме, хотела, пътуването с автобуса и многото приятни мигове. Създадохме нови запознанства и приятелства с деца от други държави. Всеки от нас си имаше приятел от турското училище , в което беше разпределена нашата група. Всеки ден танцувахме. Много хора видяха българските народни танци. Радваха ни се и ни снимаха. Отпразнувахме два рождени дни. Беше хубаво всички да знаем хората, които танцувахме на партитата. Организаторите на фестивала бяха предвидили посещение на дома на Дева Мария в Ефес, а след като ги разгледахме ни заведоха на много красиво място, където имаше и гора и море на едно място. Забавлявахме се много, но най-добре си изкарвахме, когато танцувахме. В автобуса беше щуро, викахме, пяхме, спахме, играхме и се смяхме. На Чанак кале си направихме вечерна разходка край морето. Накрая не ни се прибираше, но все пак ни беше мъчно за родителите. Останахме очаровани и ще го помним цял живот.

You are here Танци 21 Детски Международен Фестивал - Измир