ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Евелина Банчева от изпълнителна агенция по лозата и виното, страдаща от множествена склероза, се нуждае спешно от лечение в чужбина, за да пребори болестта.

След консултация с проф. Д-р Ердал Карайоз, е предложено лечение в турска болница чрез инжектиране на стволови клетки, за което са необходими 24 000 euro.

НЕКА ПОДАДЕМ РЪКА И ПОДАРИМ НАДЕЖДА!

БАНКА: ДСК ЕАД
IBAN: BG21 STSA 9300 0016 5027 10
BIC код: STSABGSF

Мероприятие за Ран Босилек

За мероприятието ни, по случай 135 години от рождението на Ран Босилек, направихме кът. Прочетохме най-трогателните стихотворения от автора и си припомнихме откъси от жизнерадостната книга, запомнена още от детството ни „Патиланско царство“.

На всеки бе раздадена самоделна книжчица със спомени за него и стихотворенията: „Родна стряха“, „Облаче ле, бяло“, „Родна реч“.

Предоставяме част от словото на библиотекарката на читалището, с което започна срещата, посветена на писателя – любимец на поколения български деца.

Винаги когато се докоснем до творбите му – изпитваме радост, че го е имало и винаги ще го имаме. И осъзнаваме, че сме личности благодарение и на неговото творчество: човечно, весело или трогателно родолюбиво, умно и препълнено с искрена обич към хората, света и децата!

Страница 1 от 13

You are here Общи новини