Седмица на хорото Приморско 2015 - награди

От 18 до 25 август 2015г. в гр. Приморско се проведе седмото издание на „Седмицата на хорото“ - фестивал с международно участие, и национален конкурс „Хоро се вие, извива“ организиран от НЧ „Димитър Динев 1937“ и „ЕВРОГРЕЙД“ ООД. Участваха групи от България, Русия, Якутия и Словакия. Фестивалните дефилета и концертите на сцената в гр. Приморско впечатлиха и зарадваха гостите и жителите на черноморския курорт. „Седмицата на хорото“ е утвърден фолклорен фестивал, към който интереса непрекъснато расте и публиката с нетърпение очаква да се наслади на българските народни хора, да се зареди от изпълненията на колективите и да танцува заедно с тях.
За седми пореден път в „Седмицата на хорото“ се проведе Националния конкурс на групите за народни хора „Хоро се вие, извива“ гр. Приморско.

Журито присъди следните награди:
I място – плакет и грамота - ТК „БАЯДЕРИ“ гр. София с ръководител Богомил Тодоров
II място – плакет и грамота – ТГ „ФОЛКПАЛИТРА“ при НЧ „Димитър Динев 1937“ гр. София с ръководители Зоя Григорова и Ивайло Вълков
III място – плакет и грамота – ТК „ИГРАОРЕЦ“ гр. София с ръководители Анета Вълканова и Красимир Христов
„НАГРАДА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ“ – плакет и грамота - ФК „КАЛУШАРИ“ гр. Враца, с ръководители Ива Ценова и Георги Евденов
Плакет и грамота за стилно изпълнение на хоро „БАТУТА“ – ТШ „Нашенци“ гр. София с ръководители Ралица Николова и Надежда Накова

За първи път бе присъдена „НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА“ за български и чуждестранни групи.
„НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА“ – ТГ „ФОЛКПАЛИТРА“ при НЧ „Димитър Динев 1937“ гр. София с ръководители Зоя Григорова и Ивайло Вълков
„НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА“ – Народен колектив „СУВЕНИР“ - РУСИЯ

В „Седмицата на хорото“ бяха избрани Мис и Мистър фестивал. Мис фестивал – Биляна Кръстева, България и Мистър фестивал - Павел Батова, Словакия.
Присъдени бяха грамоти за „Най-малък уастник“ и за „Най-възрастен участник“ във фестивала. Всички групи получиха грамоти и плакети за участие и отлично представяне в седмото издание на фолклорния фестивал.
Организаторите изказват своята благодарност към колективите и техните ръководители за себераздаването и отношението на изпълнителите за популяризирането на българските народни хора.

You are here Седмица на хорото Седмица на хорото Приморско 2015 - награди