ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН КИТАРЕН ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС за поп, рок и джаз "МУЗИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

Срещали ли сте Буги Барабата и Митко Кърнев от Д2 заедно тези дни? Ами значи сте срещнали и Краси Табаков от Подуене Блус Бенд. С две думи – били сте на Третия Национален Конкурс „Музика Без Граници”. Събитието се проведе в дните от седми до девети март в София. В ролята на водещ се изявяваше Буги Барабата, а наградите на най-добрите бяха връчени от Митко Кърнев и от Краси Табаков. Е как китаристите да свирят спокойно и равнодушно пред погледите на такива изявени български музиканти!? Имаше вълнение, имаше много трепет, имаше много радостни очаквания, както и разочарования от несполучливи изпълнения ... имаше от всичко. Но най-вече имаше музика, имаше ритъм.

За провеждането на фестивала организаторите от НЧ "Димитър Динев 1937" имаха подкрепата на три музикални къщи,
FORTE MUSIC, DYNACORD и FACTOR, на които изказват благодарността си и се надяват на много повече сътрудничество и общи изяви.

Гордостта на нашето читалище отново бе подхранена от успехите на китаристите на Даниел Найденов. При акустичните китари първо място бе отредено на Стефан Михайлов, а при електрическите китари най-високото отличие заслужи Александър Камински. След него бяха отличени Кристиан Добрев, Владимир Иванов и Мариан Асенов.
Заключителния гала – концерт достави истинска наслада за публиката, за журито, както и за всички участници. Изпълнението на Христо Нейчев бе подарък за всички и най-вече за неговия дългогодишен преподавател Даниел Найденов. Христо изправи залата на крака и ни накара да очакваме с интерес следващото издание на конкурса.
До тогава желаем здраве и много вдъхновяващи моменти на всички млади китаристи. И нека за тях музиката е без граници!

 

You are here Музика без граници ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН КИТАРЕН ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС за поп, рок и джаз "МУЗИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"