Представяне на книгата „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“

На 23 май в музея "Земята и хората" се състоя организираното от НЧ „Димитър Динев 1937“ представяне на новата книга на доц. Красимир Петров „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“ (1951-2001). Гости на събитието бяха известни български хореографи и личности, преподаватели в НУТИ, колеги и приятели.

Книгата представи Иван Тодоров. Споделяйки виждания и преживявания той пренесе публиката в годините, когато са създавани танцови колективи и незабравими постановки. Книгата е насочена към широка аудитория читатели от различни поколения, към професионалисти и любители на танцовото изкуство, към хореографи, студенти и самодейци. Чрез книгата автора дава възможност на всички, които се интересуват от българския народен танц да научат повече и опознаят творчеството на най-изтъкнатите български творци, които имат заслуга към културното ни наследство.

You are here Библиотека Представяне на книгата „Приносът на българските хореографи за сценичното пресъздаване на народните танци“